pondělí 25. června 2007

Nákupy a myšlenky

Opravdu nemůžu po venku chodit nahá, a tak jsem dnes s krajním odporem a maximálním sebezapřením strávila několik hodin v obchodech. Ploužila jsem se mezi stojany a bylo mi na zvracení z houfů lidí kolem. Sbírala jsem ze stojanů kousky oblečení, v kabince jsem se soukala do nich a ven a myslela jsem na něco docela jiného, prohlížela jsem se v zrcadlech a bylo mi to jedno a v hlavě vířily myšlenky jak o závod.

Pak jsem zaslechla rozhovor z vedlejší kabiny: „To ale budu mít stejné jak Eva...“ pronesl ženský hlas. „Ale ne, ta v tom má větší prdel,“ odpověděla jiná žena. „Tsss... nikdo nemá větší prdel, než je tohle!“ odporovala ta první a její výrok doprovodilo hlasité plesknutí; domyslela jsem se, že se asi přes onu partii plácla, aby dodala svým slovům na váze. Usmála jsem se pro sebe – všechny máme stejné myšlenky. Vždyť i mně občas běží hlavou něco podobného, ale snad už jsem se z toho natrvalo přestala stresovat – malé vítězství nad sebou samotnou.

Někde jsem četla, že ženy mají tendenci vidět se v zrcadle jako mnohem silnější, než ve skutečnosti jsou. Taky jsem si vzpomněla, jak mi několik kamarádek říkalo, že pravidelně po nakupování oblečení začnou držet dietu, protože je znechutí pohled na vlastní tělo. Jedna holka se dokonce při vybírání prádla označila za špekáček v krajkách.

Zároveň jsem si vzpomněla, jak jsem někde četla, že potřebuje-li se někdo smířit s vlastní postavou, má chodit doma nahý nebo tak alespoň spát; postupně mu prý jeho tělo začne připadat normální a přirozené.

Vedle v kabině pokračovalo lamentování. Začala jsem být zvědavá, kdo je to tak strašně nespokojený, a tak jsem si počkala, až ona žena s údajně rekordním zadečkem vyleze.

Zcela podle očekávání z kabiny vyšla dívka se standardní postavou připravenou na mateřství.

Hm. Nejprve jsem jí chtěla doporučit, aby začala doma chodit nahá, ale pak jsem si říkala, že nebudu prudit...

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Velký zadek je náhodou bezva věc...tolik věcí do něj můžeš poslat a furt je v něm místa a místa;)

Anonymní řekl(a)...

To je dobře, že jsi jí to nedoporučovala, Lindo. Ono stačí jedno takové doporučení za rok a máš to již vyčerpáno na mě, takže posečkej chvíli... )))

Anonymní řekl(a)...

Jj, velký zadek, velké břicho...se člověk zarazí nad tím, co v tom zrcadle vidí:))..ale všichni přece nemůžeme být reklamou na anorexii..