neděle 8. července 2007

Táborové glosy


Tábor byl téměř dokonalý. Přinesl moc pocitů, moc zážitků a velkou motivaci do dalších měsíců... Téma „Cesta kolem světa“ se ukázalo jako hodně dobré; vzdělávací i zábavné a hlavně poskytující téměř neomezenou škálu činností. Každý den se z někoho z nás stal domorodý průvodce po navštívených zemích, výborní byli Asiaté bratři Marušáci – jeden v kimonu, druhý jako zápasník sumo, Zuzka přihopsala jako klokan, Medvěd a Mira věrně napodobili Američany a poslední den jsme v Itálii my všichni dělali mafiány. Černé kalhoty i košile, brokovnice nenápadně ukryté v obalu od kytary, černé brýle a tváře bez úsměvu. Po nás se chtělo, abychom se Zuzkou šly za obšťastňující děvy, ale to jsme s díky odmítly a hrály jsme raději ženy mafiánů – ostatně i tak jsme měly sukně proklatě krátké.

V Číně se jedlo hůlkami, v Austrálii jsme obědvali klokaní steak, v Africe byly k večeři balíčky humanitární pomoci.

Budíček zajišťovala typická hudba, na nástěnce visely fráze v národních jazycích a taky vlajky. Večerní programy byly vždy zahaleny rouškou tajemství a stresu, protože jsme je skoro všechny vymýšleli těsně předtím. Ale povedla se čajovna i karneval a rozhodně nejlepší byla detektivka, ve které jsme my vedoucí hráli podezřelé a děti měly zjistit, co se stalo, a odhalit vraha. Do svých rolí jsme se vžili s vervou a nadšením. Tmu protínaly plamínky svíček, z půdy zazníval hysterický pláč vdovy, boss Carlo byl zahalen v kouři z doutníků a děsil děti nožem, v kuchyni se hroutila kuchařka, jež neúspěšně tajila milostný poměr se zabitým. Bujarý večírek dalších čtyř mafiánů oživoval opravdový alkohol a vléval jim do krve pravou sicilskou jiskru. K dokonalému zmatení situace přispěla skutečnost, že vrahem nebyl tradiční zahradník...

Sobotní ráno jsme si se Zuzkou zpestřily výletem do vesnice pro jídlo ke snídani. Byla to fajn procházka, ale přece jen jsme ušly cca pět kilometrů, takže moje energie byla skoro na nule a po hektickém úklidu tábořiště spíš pod nulou. Cestu domů jsem prospala, ale naštěstí nejen já, ale i děti.

Co na to všechno říct... snad velké díky všem velkým i malým :o)


Žádné komentáře: