neděle 4. března 2007

Nová anketka!

Sice nemám žádná kamna, za která bych mohla vlézt, ale i tak mě nadchlo, že začal březen. „Březen“ je opravdu pěkné slovo, evokuje ve mně představu studeného rána, kdy už není tma, ptáci zpívají, ale ještě ne tak zběsile jako v červnu, rána, z kterého se vykutálí čerstvý den, kdy si můžete vzít sukni, ale není potřeba mít hladce oholené nožky, protože pod sukní je nutné mít punčochy, skrz které ona (ne)hladkost není vidět :o))) A hlavně v březnu začíná jaro.

Zeptala jsem se, jaké jsou vaše oblíbené měsíce... komické je, jak každé pohlaví pojalo problém jinak... Nejprve děvčata:

J.N.: Nejspíš květen, protože všechno kvete, je to takové pozitivní; je teplo, člověk sedne na pivko ven a filosofuje s přáteli nad tím, jak je život krásný – teda aspoň v tu chvíli :o)

Z.K.: Prosinec, pač už od Mikuláše se těším na Vánočky a miluju to lehké chvění u srdíčka, když balím moje dárky a miluju rozdávání dárků u nás doma, pač najednou cítím nádherný pocit, že někam patřím, prosinec je krásný, lidi jsou takoví jiní, vánoční... prosinec by měl být každý den v roce a běda tomu, kdo by se odvážil sáhnout na tradici Vánoc a toho všeho :o)

D.Š.: Květen, všechno kvete, zpívá, raduje se, je to měsíc lásky, jara, štěstí, naděje na léto a prázdniny, konečně je teplo – jak říkám, je nejlepší!

J.B.: Květen – první paprsky prohřívají spící zem a probouzí vše k životu, ptáci zpívají, vše se zelená, kvete a voní... prostě romantika.

T.B.: Červenec, protože je léto a mám narozeniny.

P.K.: Září. (Autorka výroku je budoucí učitelka - pozn.red.)

B.Č.: Já vůbec netuším, víš, je jich dvanáct!!! Z toho se nedá vybrat.

A teď ogaři :o)

S.S.: Nemám oblíbený měsíc.

P.F.: Červenec, protože mám narozeniny, protože mají narozeniny mí přátelé, protože je v létě a je teplo, protože jsou zrovna prázdniny (i když mě už se to moc netýká), protože je uprostřed roku, protože má šťastné číslo 7, a to už by tak stačilo.

P.P.: Můj neoblíbenější měsíc je Europa někde u Jupiteru. Aspoň vím, že my Evropani nejsme ve vesmíru sami. Může tohle říct někdo jiný?

I.M.: Asi květen, duben je těsně za ním. Protože je teplo, ale není ještě horko. Všechno kvete, slunko svítí, všechno je tak nějak hezčí.

2 komentáře:

Méďa řekl(a)...

Swatík a jeho tradiční neutrální odpověď:)

El řekl(a)...

No tak... zachovejme diskrétnost... :o)))