neděle 11. listopadu 2007

Seminář v Hukvaldech

„Zuzka soplí. Smrká jak o život. Jura zakázal mně a Zuzce jíst a sám toho pak spořádal jak malý polský zájezd. Kuba se těší na pivo. Ivoš odjel na Třeštík.

Včera Jura, Mira, Kuba a Svaťa šli oblbovat nějaké slečny. Zuzka pravila, že půjde těm slečnám zkontrolovat občanky. Medvěd se ve spacáku zběsile vrtěl, pak jsme si dali Milku. Potom Syslice s Méďou schovali spacáky kluků do jednoho spacáku. Když se kluci – lehce nakalení – vrátili, hodně dlouho nemohli svoje spacáky najít a Mira si myslel, že v tom jeho někdo spí.“ (deníkové zápisky - PÁ, SO)

Skautský seminář v Hukvaldech byl fajn. Ještě nikdy jsem nespala v jedné místnosti spolu s dalšími 200 lidmi. Tělocvična praskala ve švech. Všude byly spacáky a hlavy a těla a brajgl jak v tanku. Přednášky byly trochu... mno... náročné na trpělivost, ale zazněly v nich i zajímavé myšlenky. Například ta, že „vojenská síla je morálně neutrální“. Hm. A taky, že „ruce jsem dostal, abych jimi pozdravil člověka, pohladil dítě a podal kytku“.

Koukala jsem kolem sebe na všechny ty skauty a přemýšlela jsem, co by na to říkal můj kamarád Preclíček.

Ples byl divoký, i když jsem splnila své předsevzetí o pouhých dvou deci vína. Vyplatilo se to... nemám okno ani trapas ani nic, čeho bych litovala :o) Hudba trochu slabší, ale pohled na Medvěda na židli, kterou kluci drželi vysoko nad hlavami, byl nezapomenutelný. A taky když mě Kuba v rámci vášnivého tance ohnul tak, že jsem hlavou a zády vytřela celou zem. A když mi docela cizí ogara odněkud od Frýdlantu nejdřív doporučil, abych si tuhle akci užila na 100% a pak mě pozval na chvíli ven.

Zkrátka a dobře... už dlouho jsem tak nezařádila :o)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

to neni pravda, nesnedl jsem pak toho moc, pac jsem toho moc nemel, to by ti polaci museli jet mirkobusem :-D

Anonymní řekl(a)...

░▒▓♥♥♥♥♥♥☺☺☺☻☻░▓◄8▒▓▓▒▓▓░◄6░◄↕‼

Anonymní řekl(a)...

╔══════════════╗
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
╚══════════════╝