úterý 30. září 2008

Kdo chce s máničkama býti...

Jak říká Dejv, už je to trapný, ale zase za to může Pekař. A začalo to přitom nevinně a docela intelektuálně, když Petrové nad Pekařovým novým diplomem (který Dejv prej klidně vyrobí za deset minut v malování) diskutovali o mezinárodní politice. „Za chvíli ho poleju pivem,“ vrčel Dejv, a dal tak najevo, že tenhle večer intelektuální nebude. A nebyl.
Rusofilní Pekař hypnotizoval ceduli s nabídkou ruská vodka 35,- tak dlouho, až nám ji slečna donesla. Teda kluci tvrdili, že je to jemně perlivý rajec, ale já jsem dobře poznala, že lžou, darebáci. Ta vodka, co Dejv pak dolíval pod stolem, byla o něco lepší, ale pořád to byl tvrdý alkohol, což je možná důvod, proč mě teď tak bolí hlava.
Z neznámých důvodů jsme se později přesunuli do Růže. Po cestě jsem rozvíjela úvahy o antropomorfních domech, ale kluci to vůbec neocenili, naopak mě pořád popoháněli, ať jdu rychleji. Přitom byl tak hezký večer.
Téma mezinárodní politiky vystřídala debata o spodním prádle, do které se Hrnča překvapivě odmítl aktivně zapojit. Ale my s Leňou jsme ho prokoukly. Jasný slipař. Zřejmě v rámci pomsty mě začal přesvědčovat, že moje tričko s kačenkama není ve skutečnosti moje tričko, ale Dejvovo. Pekař ale tvrdil, že mám určitě větší obvod přes hrudník, čímž prokázal velmi špatný odhad, protože když mě pak kluci konečně u našeho domu ukecali, že kačenky patří Dejvovi, ukázalo se, že máme hrudník velmi podobný.
Po cestě domů se ještě ty dvě paka pokoušeli přesvědčit recepčního v Internacionálu, že tam máme rezervovaný pokoj. Strašně se u toho smáli a recepční je napomínal, že je to vážná věc.
Ráno jsem se probudila v Dejvově triku, s rýmou, bolením hlavy a rozmazanou řasenkou, ale tak ten večer za to stál, když je teď Pekař ta Ema :D
...musí s nima píti.

4 komentáře:

Méďa řekl(a)...

Nebyla si opilá i při psaní toho článku??

David Povolný řekl(a)...

přemýšlím, jak to okomentovat, ale tady slova prostě nestačí :)

IT slečna řekl(a)...

Folozofická otázka...je ten pako, nebo to pako? ;)

Není to anketa, ale...
... hlasuju pro neutrální rod :D

El řekl(a)...

To Medvěd: no comment, ale můžeme si to vyříkat dneska v klubovně :D
To Dejv: nj... a doteď úplně nechápu, proč jste věřili, že to úterní obědové kuře na kari bude dobrý nápad :-P
To it slečna (a to Oli): nejsi první, koho to napadlo :D já si taky myslím, že pako rodu spíše středního, ale uznejme, že věta "ta dvě paka se pokoušela..." zní dost blbě, takže je tam měkké i v rámci shody podle smyslu, neboli jako bych napsala "dva kluci se pokoušeli" :)
A vůbec češtinu nestuduju a vůbec nebudu učitelka.