čtvrtek 28. února 2008

Storka z vlaku Přerov - Břeclav

Napříč přes uličku seděli dva Asiaté. Viděla jsem jenom na toho jednoho; měl tepláky a koženou bundu a srkal z láhve pivo Krušovice. Malebný to obrázek globalizace.

Seděl rozvalený, jakousi dávivou řečí brebentil s tím druhým a zíral na mě. Nebylo to moc příjemné, ale dívat se může každý.

Došel průvodčí. Zkontroloval přespolní pány a přešel ke mně. Procvakl mi lístek a odporoučel se. Schovávala jsem si doklady, když tu jsem zaslechla povědomý zvuk spouště foťáku – zvedla jsem oči a přistihla toho šikmookého chlápka, jak na mě míří telefonem!!!

Ztuhla jsem úžasem nad jeho drzostí; nebo se v Asii běžně fotí cizí ženy? Možná jsem puritánská a staromódní a cosi kdesi, ale tohle se prostě nedělá... Zabublal ve mně vztek a už už jsem otvírala pusu, abych se jaksepatří bránila. Pak jsem se ale zarazila. Česky ten člověk asi moc neuměl, jeho jazyk byl cizí mně. Anglických nadávek znám jen maličko a ani jedna nepasovala na situaci – zřejmě bych skončila u trapného „you... you... you...“ Tak jsem se aspoň zamračila.

Chlap ale foťákem šermoval dál, nejspíš nespokojený s první fotkou. Nakonec jsem si odsedla a oni pak stejně vystupovali, ale... budu muset zapracovat na svých jazykových možnostech – aspoň nadávky se vždycky hodí :o)

3 komentáře:

youlinka řekl(a)...

si mu měla vlepit facku, to je mezinárodní symbol nespokojenosti/vzteku :)

Anonymní řekl(a)...

Tak to si tě fotil ze dvou možných důvodu: Buď jsi exot světové měřítka a takovou unikátnost jako jsi ty doma nemají a nebo ses mu prostě líbila jako žena a on si tě prostě musel vyfotit.To kluci dělají běžně. Teda v našich končinách asi ne tak nadrzo(i když by chtěli:D)
hnéďa

Anonymní řekl(a)...

Podle toho co se tu dá občas přečíst to vypadá spíš na možnost jedna, čili exot.

radek