pondělí 14. července 2014

Vltavský vlhký vodácký výlet

Po loňském pádlovacím maratonu jsme se letos rozhodli vydat se na Vltavu - protože ta jediná trochu teče. Nebudu to protahovat. Pádlovali jsme opravdu minimálně, i když ne tak úplně zásluhou tekoucí vody jako spíš vinou nemožného počasí ve stylu bouřka-kosa-slunko-vedro-bouřka-kosa-slunko-déšť atd. Stali jsme se přeborníky v oblékání a svlékání pláštěnek, zejména Leni náleží blahopřání k tomu, že v tom ponču nakonec tu díru na hlavu našla.
Pucík projevil šestý smysl pro počasí a obvykle stihl celou skupinu schovat před deštěm do hospody nebo pod most. Vlivem toho jsme hrozně moc pili a hrozně moc jedli, ale dá se na to dívat taky tak, že jsme podporovali turismus v jižních Čechách.
Došlo i na cvakání - kromě gynekologicko-novinářské posádky skončila ve vodě Jitka, kterou Pekař v samém závěru výletu po prudkém zabočení vysypal do vln, a Hanes, kterýžto v malebném krumlovském jezu Lyra konečně přišel o své vodácké panictví.
V kempech bylo trochu moc plno a někteří vodáci trochu moc pařili. Poslouchat opilecké hádky v pět ráno, to není úplně to, co by člověk o dovolené chtěl. Tak se stalo, že jsem použila slovo čurák, které jsem nikdy předtím neřekla a o kterém pochybuji, že ho ještě někdy řeknu, zejména pokud Pucík splní své sliby a na Vltavu už nikdy nepojedeme. Tuším, že podobná slova použili i Pekař s Jitkou, když jim během poslední noci jiný ožrala upadl na stan, který se tím odebral do stanového nebe.
Divoká byla i cesta domů, neboť byla výluka a museli jsme dvě hodiny jet autobusem. S rostoucím počtem prázdných plechovek od piva rostl počet lidí dožadujících se čurací pauzy. Řidič pravil něco o prdeli a bylo vymalováno. Vlak, který nás nakonec dovezl do Brna, neměl funkční klimatizaci a bohužel ani otvírací okna, takže jsme se všichni výrazně opotili.
Ale taky jsme hodně zpívali, hodně jsme se smáli, hodně jsme jedli a přiměřeně pili, slyšeli jsme všechny tradiční historky a pár nových vzniklo. A tak navzdory počasí, navzdory přeplněné řece, navzdory zákeřnostem Českých drah a navzdory všem idiotům světa to byla zase super akce.

Žádné komentáře: