neděle 11. ledna 2009

Výprava na Pustevny

Komu nevadí rozpadající se kadibouda, zamrzlá (a tudíž žádná) voda a kamna s téměř nulovou výhřevností, nechť se ubytuje ve skautské základně v Dolní Bečvě :) Žádný komfort, o to víc dobrodružství, dvě kytary, třináctery hlasivky, BANG! a dobré pití, ideální víkend.
V sobotu jsme vyrazili na Pustevny. Fakt, že jsme těch sedm kilometrů šli tři hodiny, přičtěme hlubokým závějím a poměrně prudkému stoupání, sníh byl všude, v botách nám čvachtalo a zastavit se znamenalo začít postupně umrzat. Ale vítězný pohárek medoviny, miska valašské kyselice a frgál jako dezert naše útrapy bohatě vykompenzovaly :) Mimochodem věděli jste, že bůžek Radegast je vlastně žena? Jeho/její původní zobrazení totiž obsahovalo "mohutná prsa a těhotné břicho". Takže dokonce žena v jiném stavu. Někdo by to měl říct tomu pivovaru.
Večer jsme Ivoška donutili zahrát snad všechny songy, co umí - včetně těch hanbatých (některé byly hanbaté tak, že jsem se styděla ještě dvě písničky potom).
A kafe a čaj ze sněhu, lečoguláš z konzervy a choulení se ve spacáku, jééé, jak já se těším na léto!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To je zas naka feministicka fama.:-P Dneska nejdriv Dalimilova kronika a ted tohle. Je to buh (a to jeste buh vi jestli:)) a ne zadna bohyne:-)

Anonymní řekl(a)...

I kdyby buh vedel jestli, tak vam narovinu rika, ze ho to pranic nezajima - hlavne, ze to pivo je dobry ;o)

Anonymní řekl(a)...

copak Ivošek, ten má rytmus :-)