pátek 28. března 2008

Kšeft

U domu zastavila dodávka. Otevřely se dveře. Řidič přeletěl pohledem okolí – žádní fízlové, žádná avizovaná černá Mazda. Pardálím skokem přistál na zemi; pozorný sledovatel by mohl na desetinu vteřiny zahlédnout za pasem jeho pracovních kalhot pistoli Magnum 357. Otevřel zadní dveře dodávky a zdánlivě znuděně přerovnával zboží. Tak kde je sakra ten člověk? Má chodit přesně, takhle jenom zbytečně riskují.

Zaskřípaly jakési vchodové dveře. Zbystřil. Z paneláku vyhopsalo dítě a mířilo k němu. Věnovalo mu jenom krátký pohled a pak upřelo zrak do temnoty chladicího boxu. Ať se neposlintáš, parchante, pomyslel si. „Edentortsinfonyje,“ zabreptalo dítě a natahovalo k němu ruku se zahřátými penězi. Nesnášel teplý kov. „Cože?“ zeptal se lhostejně. Dítě opakovalo svůj rébus. Nakonec pochopil, že žádá jeden dort Symfonie, a podal mu ho. Odešlo spokojeno s nákupem. Ale kde je krucifix ten chlap?

Přišel na poslední chvíli. Měl černé brýle, blbec, asi chtěl být nenápadný a neidentifikovatelný; k smíchu v tomhle maloměstě, kde každý pozná každého podle chůze...

Směnili plyšovou kachničku s naditým bříškem za svazek modrých bankovek. Brejloun odešel rádoby ležérním krokem, kachnu plnou cracku v ruce. Peníze řidič zastrčil pod kobereček na podlaze u spolujezdce. Ještě jeden obchod na druhé straně města a hotovo. Upravil si revolver, který ho tlačil, a nastartoval.

A jak jste si jako mysleli, že Family Frost prosperuje?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To jsem nevedel, ale na tu jejich melodii se casto notuje "Ooo-kraa-daa-me ro-di-nyy":o)

Blanička řekl(a)...

ano ano, u nas taky, my to notujeme: Vezeme Vám zmrzlinu, okrádáme rodinu:)

zuska.b řekl(a)...

blbustka, ale dokonala :))
prozarila mi den
dekuju

PS. Ted jsem si vsimla, ze bezpecnostni heslo, ktere jsem ted musela zadat, bylo vlastne delsi nez cely muj prospevek. Tak mi to prislo tak nejak lito ;)